Space Odyssey HA

Virallinen nimi: Space Odyssey HA

Kutsumanimet: Oodi, Neiti

Syntynyt: 10. maaliskuuta 2017, 3v

Rotu, väri: hannover, rautias ee/Aa

Sukupuoli: tamma

Säkäkorkeus: 165cm

Rek.no: 

Painotus: yleispainotus

Kisaa: KRJ, ERJ

Koulutus: vaB, 120cm

Omistaja: VRL-14510

Kasvattaja: Hopeapajun Kartano

Vuokraaja: vuokraaja, päiväkirja | ikääntyy satunnaisesti

Meriitit: ei vielä meriittejä

Luonne

Kuikelo punarautias Lauri Tähkä on meidän tallipihan koristus, ehdottomasti. Äärettömän taitava ja mukava pikkuori on kaikille sopiva melkein tilanteesta toiseen, kunhan sen ei anna nousta niskan päälle. Ori on siitä helppo, että se yrittää aina kaikkensa eikä se huvin vuoksi yleensä pelleile, ellei sillä ole vapaapäivistä kerääntynyttä energiaa, jota se yrittää purkaa kaikkeen mahdolliseen tekemiseen – nimimerkillä Miksi mun hevosella ei ole yhtäkään ehjää loimea?

Taluttaessa Late on äärimmäisen helppo jos sillä on joko ketju taikka kuolain suussa. Se yrittää innostuessaan rynniä, mutta sitä ei pahemmin tarvitse muistutella siitä, mitä tarkoittaa nätisti kulkeminen. Ori ei riuhdo taikka pompi ympäriinsä, mitä nyt haluaa mennä vähän nopeammin kuin taluttaja ja ehkä jopa eri suuntaan. Ori on helppo myös eläinlääkärin ja kengittäjän käsissä, sillä sitä ei tarvitse turhaan rauhoittaa, ori osaa seistä paikallaan niin kauan kuin tarve vaatii.

Tämän takia ori on hoidettaessa sellainen hevonen, että sen uskaltaa jättää kaikkien hoidettavaksi. Se seisoo paikallaan ja hörisee lujaan ääneen ja vaatimalla vaatii rapsutuksia ja haleja. Lauri on helppo harjattava, loimitettava ja varustettava ja sen kanssa ei tule oikeastaan mitään tilannetta, missä ori ei osaisi käyttäytyä. Karsinassa sen hoitaminen on astetta vaikeampaa, kun ori häslää siellä herkemmin, mutta käytävällä kummaltakin puolelta ollessaan kiinni se on helppo ja mukava hoitokaveri.

Ratsuna Lauri on todellinen unelma. Ori tekee kaiken mitä pyydetään ja taipuu vaikka ja mihin! Se on mitä kivoin ja mukavin treenikaveri, sillä sen kanssa ei tarvitse tapella siitä mitä pitäisi tehdä. Late on kevyt ja herkkä, eikä sitä tarvitse ainakaan potkia eteenpäin – se toimii täysin omalla moottorillaan ja se pysähtyy jo pelkästä istunnasta. Pojan kanssa on kiva myös vain höntsäillä menemään, mutta parhaimmillaan Tähkis on kovassa treenissä.

Sileällä Late toimii hyvin – se on notkea ja taipuisa kaveri, jolle mikään ympyrä ja kaareva ura ei ole onnistumiseltaan ainakaan taipumisesta kiinni. Sen kaikki askellajit pyörii käskystä eteenpäin ja se ottaa jopa takapään työhön pyytämättä. Alusta sen on vaikea löytää tiensä pyöreäksi, mutta lähemmäs loppua ori on oikean näköinen ja se liikkuu kyllä alusta asti virheettömästi ja oikein päin.

Esteillä Lauri on myös todella, todella hyvä – ellei jopa paras. Sillä on äärimmäisen hyvä hyppytyyli ja kapasiteettia siltä löytyisi pidemmällekin, mutta sillä alkaa innostus loppua jo sadankahdenkymmenen sentin jälkeen. Ori ei vaadi ratsastajaltaan paljoa, mutta pelkkä selässä matkustaminen saa menon näyttämään aivan järkyttävältä, vaikka ori hyppäisikin esteiden yli. Kun ratsastaja tietää tasan tarkkaan mitä tekee ja osaa pyytää hevoselta kaiken vaadittavan, Lauri hyppää napakasti ja reilusti, eikä se pelleile turhia. Maastoesteillä Late on todella varma ja helppo kaveri, eikä se kiellä juuri ollenkaan.

Kisapaikoilla Lauri on rauhallinen eikä se stressaa isojakaan kisoja. Se haluaisi tutustua kaikkiin ympärillä häärääviin hevosiin ja ihmisiin ja nauttii, kun saa ylimääräisiä rapsutuksia uusilta tuttavuuksilta.

Suku & jälkeläiset

i. Solo Party HA

KRJ-II
hann, 164cm, m

e. Weltraum HA hann,  166cm, rn

ei. Wiederstand 

hann, 167cm, rn

ee. Nandine 

hann, 165cm, mrn

ii. Solo Driver 

hann, 165cm, rn

ie. Red&Yellow 

hann, 161cm, rt

iii. Solo Games

iie. Maddriven

iei. Purple Stripes

iee. Bright'n'Yellow

eii. Weltskript

eie. Halma

eee. Tamina

eei. Nevio

Varustekaappi

- Loimitus sään mukaan

- Riimu vain karsinassa, ei tarhassa

- Esteillä aachensuitset D-kuolaimella ja suojat kaikkiin jalkoihin

- Sileällä aachensuitset/kanget ja pintelit joka jalkaan

- Näiden lisäksi Oodilta löytyy höntsäilyyn yleissatula ja -huopa, sekä meksikolaiset suitset tavallisella kolmipalakuolaimella

Päiväkirja

Valmennukset

Harrin kuvat © luvat löytyy

Harri on virtuaalihevonen

Kaikki on tallin omistajan käsialaa, ellei toisin mainita. Kyseessä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now