Talli ja tilukset

Riekontorpan tallirakennuksia on pienessä Vareputaan kylässä yhteensä kolme + kaksi pientä pihattotallia. Isoin tallirakennus, eli päätalli, sisältää 24 karsinaa, vesikarsinan ja satulahuoneen rehuvarastoineen. Mitenkään erityisen modernia tallissa ei ole, mutta hevosten hyvinvointia lisää pesukarsinaan lisätty solarium ja kylmäysletkut - hevosten huolto ainakin toimii loistavasti! Vaikka päätallin nimi onkin epävirallisesti päätalli, toimii se todellisuudessa kuitenkin tammatallinamme. Päätallista löytyy myös Ainon toimisto, josta naisen löytää, jos ei muualta meinaa löytyä. 

Päätallissa karsinat löytyvät neljältä riviltä. Talli on L-kirjaimen muotoinen ja ns. pitkällä puolella karsinoita on yhteensä 19 + vesikarsina + sisäänkäynti varustehuoneeseen. Pieneltä sivulta löytyy uloskäynti tarhoille tallin taakse ja loput 5 karsinaa. Vaikka määrä kuulostaa isolta, karsinat ovat kuitenkin tilavia ja valoisia, jokaisella hevosella on oma avattava ikkunansa, josta ne pääsevät tutkailemaan maailman menoja mielensä mukaan! 

Tallin pihasta löytyy myös kaksi muuta tallirakennusta, eli varsa- ja oritallit. Oritalliin mahtuu yhteensä 20 hevosta, joihin lasketaan yleensä myös ruunatkin, jos niitä koskaan Riekontorppaan mahtaa päästä asustelemaan. Oritalli on perinteisemmin vain yksi suora käytävä, jonka kummaltakin sivulta löytyy suunnilleen saman verran karsinoita. Oritallista löytyy tammatallin kaltaisesti oma varuste- ja rehuhuoneensa sekä vesikarsina, jottei oreja tarvitse tunkea tammatalliin pestäväksi. Oriiden karsinat ovat astetta isompia kuin tammoilla, jotta herrat ja heidän isot egonsa mahtuvat samaan tilaan. Varsatallista löytyy vastaavasti noin 7 karsinaa, ja varsatallissa asuu yleensä alle 3-vuotiaat hevosenalut. Joskus tilanpuutteen sattuessa varsatalliin jätetään hieman vanhempiakin yksilöitä. 

Pihapiiristä löytyy myös kaksi noin kolmen hevosen mentävää pihattotarhaa, jossa tällä hetkellä kummassakin asuu muutama kaverikko. Pihattoihin tulee vesi automaateista, jotka eivät talvellakaan lämmityksen avulla pääse jäätymään. Pihatoissa asuvat hevoset tuodaan joko tamma- tai oritalliin hoidettavaksi, vaikka pihatostakin löytyy lämmitetty sisätila, jossa hevosen voisi periaatteessa varustaa. 

Yhteensä Riekontorppaan mahtuu siis reilu 58 hevosta! Tällä hetkellä hevosia on yhteensä 47: 

Tammatallissa 21/24, alustavasti varattuja paikkoja nuorille 2.

Oritallissa 15/20, alustavasti varattuja paikkoja nuorille 3. 

Varsatallissa 5/7.

Pihatoissa 3/3 ja 4/4. 

Tammatallin karsinajärjestys

"Pitkä puoli"

1. Kikka

2. Linda

3. Minttu

4. Viikuna

5. Karma

6. Maisa

7. Pikkis

8. Pihla

9. Liina

10. Virpi

11. Tyhjä

12. Maikki

13. Vimma

14. Taimi

15. Tyhjä

16. Lisse

17. Selja

18. Nelli

19. Noppa

"Lyhyt puoli"

1. Kisse

2. Tyhjä

3. Suttu

4. Luumu

5. Tytti

Oritallin karsinajärjestys

Oikea puoli

1. Tyhjä

2. Tyhjä

3. Manu

4. Pete

5. Herkko

6. Paavo

7. Melli

8. Tyhjä

9. Mysli

10. Teuvo

Vasen puoli

1. Anssi

2.  Kaapo

3. Tyhjä

4. Ilpo

5. Ransu

6. Vikke

7. Ruoto

8. Reiska

9. Tyhjä

10. Kaski

Pihattoporukat

Pihatto 1

1. Marja

2. Vinku

3. Kielo

Pihatto 2 

1. Tauno

2. Muumi

3. Keksi

4. Atte

Varsatallin karsinajärjestys

1. Tyhjä

2. Jalo

3. Muska

4. Tyhjä

5. Rommi

6. Terhi

7. Rieska