top of page

Riekontorpan Suomenhevoset

Riekontorpan talli toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi pohjoisen Pohjanmaan kauniiseen luontoon. Ajomatka Oulun läpi oli varmasti valloittava, ja näin Vareputaan länsiosassa ei muuta kuin metsää olekaan - toivottavasti viihdyt!

Riekontorppa on täysin virtuaalinen suomenhevosiin panostava kasvatustalli, joka tarjoaa vierailleen myös satunnaisesti muutakin toimintaa. Kasvatamme suomehevosia perinteisesti ja tunteella, mikä tarkoittaa sitä, että yksikään hevonen ei tallillamme jää raakileeksi tai katoa bittiavaruuteen - panostamme Riekontorpassa

hevosiimme sata prosenttia ja vähän yli. Pyrimme saamaan hevosillemme lisänimeä, mainetta ja kunniaa huolellisuutta unohtamatta! 

Tallistamme yleisesti sen verran, että olemme ostaneet Vareputaan alueelta itsellemme tilaa kolmelle tallirakennukselle, maneesille ja seitsemälle tarhalle, jossa hevosemme mahtuvat hyvin viettämään aikaa keskenään. 

Kolme tallirakennusta on jaettu seuraavasti: tammatalli, oritalli ja varsatalli. Varsatallissa asuu kaikki alle nelivuotiaat, joiden ratsukoulutusta ei ole vielä aloitettu. Varsoja siirrellään yleensä sitten joko tamma- tai oritalliin, mutta varsatallissa asuu tälläkin hetkellä muutama vanhempi hevonen. Jokaisesta tallista löytyy suurehkot 3x4m karsinat, varustehuone hevoskohtasine kaappeineen, pesukarsina ja rehuvarasto. Tallirakennukset saatiin valmiiksi vuoden 2015 lopulla, joten moderneista talleista on kyse. 

Hevosemme tarhaavat suurimman osan päivästään, jotkut vielä pidempäänkin. Hepat saavat ulos heinää kolmesti päivässä ja yöksi yhdet ylimääräiset, sekä varsinaiset mössöt kahdesti päivässä. Jokainen hevonen hoidetaan ja liikutetaan joka päivä paitsi lauantaisin, joka on koko tallin vapaapäivä. Nuoria pyritään liikuttamaan lyhyinä spurtteina useamman kerran päivässä, kisakonkareilla pyritään valmentautumaan pari kertaa viikossa. 

Vaikka perinteisesti kasvatustalleilla arki on normaalia hektisempää, kun hevosia täytyy huoltaa viimeisen päälle kunnolla, on meininki Riekontorpassa kuitenkin suhteellisen rentoa ja hevosillamme on hyvät oltavat. Näin ollen toivotamme sinut vielä kerran tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme. 

Tallia ylläpitää Aino Hautamäki yhdessä miehensä Kristian Hautamäen ja tallityöntekijäkaksosten Anssi ja Assi Stenholmien kanssa!

Aino H.

VRL-14510 | Riek1862
 

Suosittelemme |

Narnia 

Ruuvalli

Päivityksiä

01.10.17 Jihuu, Tauno ilmoitettu tämän kuun SLA-tilaisuuteen! Nyt jännityksellä odottamaan tuloksia. Suurehkoja muutoksia hevoskatraaseen tulossa, mm. muutama lähtee asumaan muualle ja uudet hevoset pääsevät muuttamaan talliin!

17.09.17 Hevosten sivuja päivitelty, Marjalle ERJ-III ja monelle hepalle KTK-palkinnot! Päivittely hieman hidasta, mutta edelleen pyöritään. Uusia hevosiakin muuttanut talliin, Turmeltajan Aksio ja Milkan Pihla - uusia hevosia on kaiken lisäksi tulossa vielä! 

24.08.17 Päivittely unohtunut, mutta paljon on tapahtunut! Taunolle ja Petelle KRJ-III:et, monille varsoille SV-palkintoja, Talvian Myntelle KTK-II ja talliin muutti uusi yksityishevonenkin, tervetuloa Karma ja Isla! 

Lue vanhoja päivityksiä täältä. 

bottom of page