Riekontorpan Hyperonyymi

Virtuaalihevonen || kuvat © VRL-04373

ROTU: suomenhevonen

SUKUPUOLI: ori

SÄKÄ: 161cm

VÄRI: tummanpunarautias

SYNTYNYT: 11. helmikuuta 2017, 4v

PAINOTUS: estepainotus

KOULUTUS: heA re 110cm

KASVATTAJA: Riekontorppa

OMISTAJA: VRL-14510

REK.NO: VH17-018-0652

Luonne

Riekontorpan Hyperonyymi on mukava, mutta hieman asenteellinen hevonen. Muumilla on tapana olla tarkka esimerkiksi siitä, mihin sen heinät asetetaan ja minkä asteista melassivettä sille tarjotaan. Jos kaikki ei ole Muumin mielestä kohdallaan, ori mm. siirtelee heiniä itse ja alkaa sitten vasta syömään. Taluttaessa poika on tarkka siitä, kuinka kireällä riimunnaru on – jos se on liian löysällä tai tiukalla, ei Muumi suostu kävelemään eteenpäin, mikä onkin sitten ehkä maailman ärsyttävin tapa, jonka hevonen voi omata.

Hoitotilanteissa Muumi on kuitenkin mukava, se seisoo kiltisti paikallaan ja pyrkii välttämään turhia liikkeitä, sillä ori tietää hoidon sujuvan nopeammin jos se osaa käyttäytyä. Muumin nimeä harvemmin kiljutaan tallin käytävillä, sillä oriin komentamiseen tarvitaan useampi vastoinkäyminen – eikä niihin Muumin kanssa useasti törmäillä. Varustaessa saa kuitenkin olla hereillä, jos satulan laskee liian nopeasti oriin selkään tai jos satulavyön kiristää turhan tiukalle heti alkuun, ori saattaa suutahtaa ja vilautella hampaitaan. Suojien laittaminen ei kuulu Muumin suosikkeihin ja ori muutenkin nostelee jalkojaan nihkeästi, joten sen asian kannalta oriin kanssa saa taistella pitkäänkin.

Sileällä Muumi on todella hyvä, mitä nyt ennen kunnon verryttelyjä todella jäykkä ja hidas liikkeissään. Kun oriin saa lämpenemään huolella, sen diesel-moottori käynnistyy ja sitten alla onkin notkea ja napakka hevonen, joka ei luista töistä. Muumi on suhteellisen herkkä kaikille avuille, mutta sen kanssa ei tarvitse pelätä tekevänsä virheitä, sillä Muumi ei tuomitse eikä kosta ratsastajan mokia takaisin perseilemällä itse jotain turhaa.

Esteillä ori toimii ihan yhtä hyvin, mitä nyt innostuu ehkä herkemmin eikä tarvitse yhtä pitkiä alkuverryttelyjä. Muumilla on ihan ok hyppytyyli, se vaatii paljon ohjeita ja sille täytyy aina näyttää mistä siihen hyppyyn pitikään lähteä – muuten ratsukko joutuu mitä todennäköisimmin esteen keskelle, vaikkei se Muumia varsinaisesti edes haittaa. Ori nauttii hyppäämisestä ihan täysillä ja se hyppää mielellään kenen tahansa kanssa, murehtimatta entistä vähemmän ratsastajan tekemistä pikkuvirheistä. Kisapaikoilla Muuli kuitenkin hyppää vähän tarkemmin kuin kotona, koska oriin kilpailuvietti vie yleensä voiton.

 

Maastossa Muumi on hieman levoton, oli se sitten yksin tai porukassa. Jarrut toimivat maastossa astetta paremmin kuin kentällä, mutta niin toimii myös kaasupoljin. Ori rakastaa pellolla revittelyä ja pitkiä, reippaita laukkapätkiä, jolloin ei tarvitse miettiä mitään ja vain edetä reippaasti eteenpäin.

Suku ja jälkeläiset

i. Huomenhilperi

mustanruunikko, 159cm

e. Vennamon Eirika 

KRJ-III, ERJ-III
rautias, 155cm

ii. Kaunankalpa

trt, 163cm

ee. Fiktion Airut
KRJ-I, ERJ-II, SV-II
rt, 155cm

ei. Vennamon Eutanasia

prt, 154cm

iii. Myrskyviikate

Ch, KTK-II, KRJ-I

eii. Ermentuuri

KERJ-I

eee. Ch Annikki

KTK-III, KRJ-II

Kilpailukalenteri

ERJ-sijoituksia yhteensä 6, joista voittoja 3 + 0 Cup

ERJ 110cm - 1 sijoitusta, joista 0 voittoa

24.06.17 Tuuliajo 110cm 5/25

ERJ 100cm - 5 sijoitusta, joista 3 voittoa

21.07.17 Teilikorpi 100cm 1/40

24.07.17 Teilikorpi 100cm 1/40

25.07.17 Teilikorpi 100cm 2/40

11.08.17 Mörkövaara 100cm 1/30

17.08.17 Mörkövaara 100cm 4/30

Varustekaappi

- Riimu päässä vain karsinassa

- Pintelit aina liikuttaessa jalkoihin

Edustuskamat vain valmennuksissa/kisoissa, kotona yleisvarusteet

Valmennukset

Päiväkirja